Print this page

Hiivatulehdus - Allergia

Yhä useammin kuulemme kuluttajilta koirien ongelmista, jotka on diagnosoitu johtuvan hiivasta. Yleisin ensireaktio on etsiä ruokaa, joka ei sisällä hiivaa. Ikävä kyllä näillä kahdella on hyvin vähän tekemistä toistensa kanssa.

Hiivatulehdus - Allergia – Candida albican hiiva

Yleisin ensireaktio on etsiä ruokaa, joka ei sisällä hiivaa. Ikävä kyllä näillä kahdella on hyvin vähän tekemistä toistensa kanssa. Luennoillani olen asiaa käsitellyt ja minua on pyydetty kirjoittamaan artikkeli, jossa tätä hiivatulehdusta käsittelisin. Jos luet tätä, olet ilmeisimmin tilanteessa, jossa et tiedä mitä lemmikkisi iho- tai korvaongelmien kanssa tekisit, mikään hoito ei tunnu auttavan. Koiralla onkin nyt diagnosoitu allergia (yleisimmin myös varastopunkki tms.) tai ihotulehduksia tms. Syy on ehkä kuitenkin hiivatulehdus, mutta hoito ei kohdistu tähän, vaan sen sivuvaikutuksiin.

Hoitomuotoja on, mutta hoidon onnistuminen vaatii aikaa ja ymmärrystä syistä mistä tämä johtuu. Suosittelen keskustelemaan tästä artikkelista eläinlääkärin kanssa ja yhdessä hakea hoitomuotoja. Artikkelin lopulla listaan omat hoitosuositukseni. Yleensä kaikissa aineen-vaihduntaongelmissa lähdenkin liikkeelle ensin suoliston toiminnan ja sen tehokkuuden katsastamisesta, suurin osa yleisimmistä ongelmista löytyy sieltä. Jos suolisto ei toimi, koira ei saa ravintoaineita käytettäväkseen, keho oireilee ja mahdollisesti rappeutuu.

Lataa artikkeli http://www.shetland.fi/Artikkelit/Hiivatulehdus-allergia-CandidaAlbican.pdf