english-flag           facebook

Developed in conjunction with Joomla extensions.

RAAKARAVINTO - BARF

Tässä artikkelissa käsittelemme vähän raaka-ravintoa, mitä sen uskotaan olevan ja mitä siitä olisi syytä tietää. Terveellisen ja tasapainoisen ravinnon valmistaminen ei ehkä olekaan ihan yksinkertaista.

 Mitä tarkoittaa BARF ?

Kansankielessä tämä englanninkielinen lyhenne on kääntynyt sanonnaksi ”Luita ja raakaa lihaa” ja ilmeisimmin tätä kautta johtanut tapaan ruokkia koiria vain lähinnä raa’oilla luilla ja lihalla (lähinnä jauhelihaa).

Todellisuudessa BARF tarkoittaa ” Biologically Appropriate Raw Food” eli ” Biologisesti hyödynnettävää raakaa ravintoa”.

Näiden kahden erilaisen käännöksen aiheuttamia terveysongelmia esiintyy yhä enenevässä määrin ja tämän artikkelin tarkoitus on selventää tätä tilannetta, joka on jo johtanut lemmikkien turhaan kärsimiseen omistajien erheellisen käsityksen kautta.

Billinghurstin alkuperäinen ajatus perustui nimenomaan tähän hyödynnettävään ravintoon, raakana. BARF:han ei ole itsessään mitään ruokaa, vaan se on filosofinen ajatus, ideologia, ja tämän vuoksi moni lemmikinomistaja päätyy joskus vaikeisiinkin ongelmiin lemmikkinsä terveyden kanssa väärinymmärryksen ja tietämättömyyden kautta. Tasapainoisen todellisen BARF-ruuan valmistaminen vaatii tietämystä ja tarkkoja analyysejä raaka-aineista ja niiden sopivuudesta kyseiselle yksilölle.