Print this page

Ihotulehdus- Solujen vaikutus

Hoitaaksemme tätä hyvin yleistä iho-ongelmaa tehokkaasti, on meidän ymmärrettävä sen syyt ja hakea vaihtoehtoja antibiooteille ja kortisonille.

Yleisimmät kohtaamani ongelmat ovat juuri iho-ongelmia. Koirat kutisevat, hilseilevät, raapivat jne. Ongelma tuntuu maanlaajuiselta ja yleisin diagnoosi on allergia, hoitona antibiootit ja kortisoni sekä ruokavalion muutos, yleensä erittäin kapeana. Näistä mikään ei poista ongelmaa. Ruokavalion kaventaminen, kaventaa samalla koiran kehon toimintamahdollisuuksia, ravinto-aineita vähemmän. Tässä artikkelissa pyrin käsittelemään perusteellisia syitä miten ihotulehduksia yleensä käsitellään ja miksi. Seuraamalla tutkimuksia sekä niiden tuloksia, pystymme käsittämään ongelman laajuuden, sekä miten ja mistä ihotulehdukset syntyvät.

 

Terve elimistö merkitsee sitä, että solut ovat terveitä ja toimivat tehokkaasti. Koiran elimistö koostuu miljardeista soluista, joilla jokaisella on erityinen tehtävänsä. Jotta koira voi pysyä terveenä, on sen saatava myös soluille oikeat ravintoaineet. Samalla on solujen voitava tehokkaasti poistaa kuona-aineet.

Lataa artikkeli: http://www.shetland.fi/Artikkelit/SOLUT-2012.pdf