english-flag           facebook

Developed in conjunction with Joomla extensions.

Antioksidantit

Luonnon oma puolustusmekanismi - Antioksidantit (eli hapen-muodostumisen estäjät) ovat tärkeitä terveydelle, mutta asiantuntijat varoittavat myös liika-annostelusta.

Puolivuosisataa sitten, ajatus kehon ns. vapaiden radikaalien syntymisestä hapettumisen vuoksi, jäi täysin huomioimatta. Samoin ajatus siitä, että nämävapaat radikaalit aiheuttivat sydän-, maksa- ja munuaisongelmia sekä nopeuttivat vanhenemista. Vastaavasti ajatus siitä, että antioksidantit – joita kehossa valmistetaan ja joita saa ravintoaineista -   ehkä hidastivat hapettumisesta johtuvaa solujen tuhoutumista. Se oli silloin. Vuonna 2000, pelkästään amerikkalaiset, kuluttivat yli 2.3 miljardia dollaria antioksidantti lisäravinteisiin. Tilastoa ei pidetty siitä kuinka paljon näitä syötettiin eläimille.

Vapaat radikaalit ovat molekyylejä, joilta puuttuu yksi niiden elektroneista, saaden ne epätasapainoisiksi ja biokemistisesti vaarallisiksi; ne hyökkäävät toisen molekyylin kimppuun varastaakseen puuttuvan elektronin. Joka kerta onnistuttuaan, ne vapauttavat uusia epätasapainoisia molekyylejä – eli uusia vapaita radikaaleja – jotka taas hyökkäävät vastaavasti hakiessaan epätasapainon aiheuttavaa elektronia

Lataa artikkeli: http://www.shetland.fi/Artikkelit/Antioksidantit-2012.pdf