english-flag           facebook

Developed in conjunction with Joomla extensions.

Ravinnon vaikutukset kasvavissa pennuissa on yksi kiistan alaisimmista aiheista, varsinkin suurikokoisen rodun kasvuiällä.

Teollisuuden markkinointi ja mainoskoneisto on niin valtava ja tehokas, ettei kuluttaja usein näe totuutta taustalla eli mitä ravinnossa todellisuudessa on.

Luonnon oma puolustusmekanismi - Antioksidantit (eli hapen-muodostumisen estäjät) ovat tärkeitä terveydelle, mutta asiantuntijat varoittavat myös liika-annostelusta.

Yhä useammin kuulemme kuluttajilta koirien ongelmista, jotka on diagnosoitu johtuvan hiivasta. Yleisin ensireaktio on etsiä ruokaa, joka ei sisällä hiivaa. Ikävä kyllä näillä kahdella on hyvin vähän tekemistä toistensa kanssa.

Hoitaaksemme tätä hyvin yleistä iho-ongelmaa tehokkaasti, on meidän ymmärrettävä sen syyt ja hakea vaihtoehtoja antibiooteille ja kortisonille.

Geenitekniikan kehittyessä huimaa vauhtia, löytyy paljon uusia todisteita suden ja koiran eroista. Tutkimukset pyrkivät löytämään näitä geneettisiä muutoksia, jotka aiheuttivat villin suden muuttumista kesyiksi koiriksi.

Tämä kysymys putkahtelee jatkuvasti esille ja mielipiteet syistä ja synnyistä vaihtelevat laidasta laitaan. Toiset pitävät ruokintaa ehdottomasti pääasiana, toiset jättävät sen täysin perinnöllisyyden syyksi.

Ravintotarpeita kannattaa seurata jo astutusta edeltävinä viikkoina. Emän ja pentujen ravinnon saanti on kehityksen kannalta äärimmäisen tärkeää.

Yhä useampi lemmikin omistaja on löytänyt homeopaattisesta- tai lisäravinnehoidoista apua lemmikkiensä terveyteen. 

Tässä artikkelissa käsittelemme vähän raaka-ravintoa, mitä sen uskotaan olevan ja mitä siitä olisi syytä tietää. Terveellisen ja tasapainoisen ravinnon valmistaminen ei ehkä olekaan ihan yksinkertaista.

 Tutkimustyö etenee tälläkin saralla kovaa vauhtia. Tiedemiehet ovat pystyneet erottamaan kaksi ainetta, jotka vaikuttavat nivelten voiteluun sekä iskun vaimentamiseen.

Monille koirille kehittyy elämänsä aikana kroonisia sairauksia, joiden hoitoon sisältyvät lääkkeet ja erikoisruokavalio. Yleisimmin nämä aineenvaihdunnalliset sairaudet ovat seurausta vääristä ruokintatottumuksista niin koirilla kuin kissoilla

Geenit ovat vain osa DNA:ta ja loppu on ollut tuntematonta, jota tutkijat eivät ole osanneet kertoa. Puhuttiin ”junk” eli roskageeneistä. Uusin tutkimus on jo osoittanut muuta.

Geeniteknologian käyttö on tulossa kovaa vauhtia myös koiranjalostukseen. Tämä teknologia antaa aivan uusia työkaluja ja välineitä löytää perinnölliset sairaudet ja estää turha geenipoolien kaventaminen poistamalla jalostuksesta koiria pelkän epäilyksen vuoksi.

Tämä geneettinen koodi sisältää nuo noin 3.000.000.000 kirjainta ja näissä kirjaimissa on kehon rakenteen rakennusohje eli geenit. Geenit säätelevät myös proteiinien valmistusta eli niissä on valmistusresepti koko keholle.

Aikaisemmissa artikkeleissamme olemme käsitelleet genetiikkaa sekä geenitutkimusta ja nyt jatkamme samasta aihe-alueesta, nyt epigenetiikasta ja nutrigenomiasta.

Vanhempia artikkeleita arkistoista, joita mahdollisesti päivitämme myöhemmin.