Yleisimpiä kysymyksiä kuluttajilta ja kauppiailta koskien Eagle SuperPremiun Formulaa:


Mihin ikään saakka eri kokoisilla koirilla on tarkoitus antaa pentu evästä ?

Mihin Eaglessä käytetty kalkin ja fosforin suhde perustuu ?

Tarvitseeko koira, kissa tuorelihaa ? 4. Jos tuorelihaa käytetään mikä on sopivinta ?

 

Eaglen raaka-aineiden todellinen määrä järjestys ?

Maissit ja vehnät eroteltu moniin osiin. Minkä takia ja mitä eroja niillä on ?

Miten tehdas tarkkailee laatua ?

Kalkkunan edut ?

Onko käytännössä merkitystä jos vitamiineja on tuhat yksikköä enemmän ? Entä vähemmän ?

Ääriolosuhteissa toimiminen on teidän eväittenne etu. Miksi ?

Merilevä ?

Pentuevään vaihtaminen perusevääseen ?

Mitä ovat Omega-3 ja Omega-6 rasvahapot ? Mistä näitä saa ?

Tuhoutuuko vitamiinit ja muut aineet, kun eväs lämmitetään tehtaalla valmistettaessa ?

Tuhoutuuko eväs jos sen pakastaa ?

Miten kaikki eri vitamiinit ja mineraalit vaikuttavat ?

Tarvitseeko kissa ja koira maksaa ?

Eri eläinten maksalaaduissa olevat laatuerot, puhtaus, tarpeellinen määrä ?

Millaista kalaa tuotteissanne käytetään ?

Käytetäänkö kala kokonaisuudessaan ?

Miten suuri säkki säilyy tuoreena, kun se on otettu auki?

Miten tehtaalla tarkkaillaan laadun tasaisuutta jatkuvasti ?

Hankitaanko materiaalit ulkopuolisilta vai onko omaa tuotantoa ?

Eaglen merkittävimmät edut ?

Miten kauan kestää Eaglen valmistus ?

Mitkä merkit ovat ulkomailla marketeissa ja täällä meillä erikoisliikkeissä ?

Onko Waltham yksityinen vai valtiollinen tutkimuslaitos ?


Mihin ikään saakka eri kokoisilla koirilla on tarkoitus antaa pentu evästä ? :

- Mitä suuri kokoisempi rotu, sen vähemmän aikaa. Sivuillamme on artikkeli, jossa selvitetään emän ja pennun ruokintaa. Nyrkki sääntönä, kun raajat alkavat nopeasti kasvaa, valkuainen eli liiat rakennusaineet pois. (Eagle Lamb&Rice tai Maintenance) Laihemmalla ravinnolla kunnes säkäkorkeus saavutettu. Tämä varsinkin suurikokoisilla roduilla. Tämän jälkeen siirtyminen Adult ruokaan (Eagle Adult tai Lamb&Rice).


Mihin Eaglessä käytetty kalkin ja fosforin suhde perustuu ? :

- Riippumattomat tiedemiehet suosittelevat 1.2 - 1.6 suhdetta. Eaglen omat tutkimukset ja kymmenien vuosien kokemus kasvattajilta ovat päätyneet 1.4:1.0 suhteeseen.


Tarvitseeko koira, kissa tuorelihaa ?   Jos tuorelihaa käytetään mikä on sopivinta ? :

Tuorelihalla ei ole merkitystä. Ei elimistö eroittele onko liha tuoretta, pakastettua vai kypsennettyä. Kysymyksessä on raaka-aine koiran/kissan oman kehon rakentamiseen Tärkeää on lihan laatu, miten hyvin koira/kissa pystyy lihan aminohappoja käyttämään. Koiran/kissan ruokien suuret erot löytyvät juuri lihan laadusta ja määrästä. Eaglen huippulaatu perustuu lihaan, ei yhteen vaan kolmeen eri lihaan. (Kananpoika + porsas tai lammas + kala). Tällä laajalla valkuaisraaka-aine pohjalla koiralle/kissalle annetaan mahdollisimman monipuolista raaka-ainetta oman kehonsa eli aminohappojen valmistukseen. Ruokittaessa Eaglellä, ei tuorelihan antamiseen ole mitään syytä, mahdollisesti haittaa, sillä liha sisältää mineraaleja sekä vitamiineja ja tuorelihan lisäys Eagleen saattaa vaikuttaa vitamiinien ja mineraalien keskinäiseen tasapainoon ja tätä kautta enemmän haittaa kuin hyötyä. Kustannukset vain nousevat.


Eaglen raaka-aineiden todellinen määrä järjestys ? :

Tuoteselosteesta käy ilmi määräjärjestys, ensimmäisenä mainittua eniten jne.


Maissit ja vehnät eroteltu moniin osiin. Minkätakia ja mitä eroja niillä on ? :

Vanha kikka peitellä kasvisten kokonaismäärät. Tähän laki antaa vielä mahdollisuuden. Mitään todellista eroa ei ole. Kaikki vilja on esikypsennettävä ja eri kypsennys asteet vaikuttavat eri tavoin, mutta raaka-aineina kasvisten tulisi toimia pääasiassa hiilihydraatti lähteinä. Rasvat ovat todellisia energia lähteitä, sekä lihat valkuaislähteinä. Kasvisten käytön syy on yksinkertainen, kysymyksessä ovat suuret kustannukset. Halparuuat perustuvat kasviksiin niin hiilihydraatti, kuin energia ja valkuaislähteinä, halpoja mutta huonosti hyödynnettäviä.

On huomattava maissi- ja vehnäalkiojauhot ja öljyt. Nämä ovat kypsymätöntä viljaa, erinomaisia lähteitä linoli-hapoille eli koiran/kissan ihon kunnossa pitoon. Näitä ei saa sotkea kypsään viljaan, joka toimii hiilihydraatti lähteenä.


Miten tehdas tarkkailee laatua ? :

Eaglella seurataan laatua monella eri tavalla. Ensimmäisenä varmistuksena on maksimissaan kolmen raaka-aine toimittajan käyttäminen per raaka-aine. Toimittajat sitoutuvat pitkäaikaisiin sopimuksiin. Esimerkiksi broileri farmi sitoutuu määrättyyn ruokavalioon broilereille. Tätä broilerien ruokavaliota ei saa muuttaa. Ohessa pieni listaus raaka-aineiden arvoista. Näistä arvoista sallitaan hyvin pieni poikkeama. Raaka-aine toimituksen saapuessa tehtaalle, jokaisesta lähetyksestä lähetetään ulkopuoliseen laboratorioon näyte. Jokaisesta näytteeestä testataan 60 eri arvoa. Tulokset lähetetään takaisin tehtaalle, jossa tietokone suorittaa 75 kohtaisen analyysin raaka-aine lähetyksen arvoista. Jos poikkeamat liian suuria, koko lähetys palautetaan raaka-aine toimittajalle. Tällä taataan raaka-aineiden korkea, jatkuva laatu. Laatu ei saa muuttua. Tätä prosessia käytetään jokaisen raaka-aineen kohdalla.

Tehdas käyttää broileria juuri sen tasalaatuisuuden vuoksi. Broilerit kasvavat aina samassa ympäristössä, samalla ruokavaliolla, ja ne teurastetaan saman ikäisinä. Heikompi laatuisissa ruuissa käytetään mitä tahansa kanaa, on selvä ettei laatua silloin pystytä valvomaan samalla tarkkuudella, halvempi raaka-ainehan se on, mutta laatu kärsii.


Kalkkunan edut ? :

Kalkkuna on siipikarjaa. Verrattuna broileriin, laadun jatkuva valvonta huomattavasti vaikeampaa. Koiralle/kissalle ei kanassa ja kalkkunassa suurta eroa ole, siipikarjan aminohapot hyvin samanlaisia.


Onko käytännössä merkitystä jos vitamiineja on tuhat yksikköä enemmän ? Entä vähemmän ? :

Vitamiinit ovat yksi kalleimmista raaka-aineista. Suurempi määrä maksaa enemmän. On muistettava mineraalien ja vitamiinien yhteistoiminta, niiden on oltava tasapainossa keskenään. A-vitamiinitaso kertoo paljon siitä kuinka paljon vitamiineja ja mineraaleja on. Ravinteen laatu riippuu pitkälti vitamiinien ja mineraalien määrästä. Korkea vitamiini ja mineraali pitoisuus autta koiraa ylläpitämään kehoaan paremmin sekä pitää vastutuskyvyn erittäin korkealla tasolla. Yleisimmin täysravinnot sisältävät ns. ylläpitoon vaadittavat määrät vitamiineja ja mineraaleja. Niissä on otettu huomioon vain minimi määrät. Eagle ottaa huomioon myös muuttuvat tilanteet, esimerkiksi tulehdukset yms. joissa kulutus kasvaa huomattavasti. Eaglea syövillä koirilla ei kutina tai iho-ongelmia ole. Tämä johtuu korkeasta vitamiini ja mineraalimääristä yhdistettynä laaja pohjaiseen valkuaisraaka-aineisiin. On muistettava että kaikki aineet vaikuttavat yhdessä. Eri aineiden yhteistoiminta kertoo tuloksen.


Ääriolosuhteissa toimiminen on teidän eväittenne etu. Miksi ? :

Hyvä kysymys, vaatii pitemmän vastauksen. Ääriolosuhteet tuovat parhaiten mahdolliset puutokset esiin, joten tuotteen kehittely ja koostumus perustuu varmuuteen toimivuudesta, olivat olosuhteet sitten minkälaisia tahansa.

Jotta on mahdollista valmistaa mahdollisimman hyvää ravinnetta on tutkittava koiran kehon todellisia ravintotarpeita. Mitä koira kuluttaa ? Miten ? Miten eri raaka-aineet vaikuttavat ? Mikä on hyvää, mikä ei ? Miten voimme teollisesti valmiista ravinnetta, jossa kaikki mahdollinen huomioidaan ?

Nämä olivat juuri niitä kysymyksiä, joita Eaglen Joe Cocquyt itselleen ja henkilökunnalleen esitti. Tarvittiin 8 vuotta ja kymmeniä laboratorio ja käytännön testejä kasvattajilla, Minnesotan yliopistossa, Alaskassa jne, sekä n. 8 miljoonaa markkaa Eagle Formulan synnyttämiseen.

Kovimmat testit oli tehtävä mahdollisimman kovissa ja rasittavissa olosuhteissa, tämän vuoksi valittiin ITIDAROD- valjakkokilpailu, jota pidetään kovimpanan ja rasittavimpana maailmassa.

Tutkittiin mm. koirien vatsantoimintaa äärimmäisen rasituksen ja stressin aikana, näkyvimpänä ongelmana verinen uloste. Tähän tutkittiin ratkaisuna Probiotic pulveria, joka sisältää mm. Acidophilus ja Streptococcus bakteereja, entsyymejä jne. Koko ongelma katosi. Tutkittii energian kulutusta. Koiriin oli saatava energiaa pitkälle aikavälille.

Tutkimuksissa todettiin pellavaöljyn menevän lähes välittömästi koiran lämmöön ylläpitoon kylmissä olosuhteissa, naudan rasvan todettiin kestävän pisimpään jne. Lopputuloksena ravinne joka sisältää 8 eri öljyä ja rasvaa, yhden sulettua, toinen alkaa sulaa jne, eli jatkuva energian saanti. Tuote Eagle Performance, sama jota jokainen voi kaupan hyllyltä ostaa. Samaa tavaraa, jota Martin Buser (sekä 14. 20:stä ensimmäisestä maaliin tulijasta Itidarodissa -97) käytti. Martin Buser on voittanut kilpailun jo kolme kertaa, joka kerta eläinlääkärit ovat kehuneet koirien ruokahalua, virkeyttä sekä hyvää kuntoa ja terveyttä. Tätä ei huonolla ravinnolla saada aikaiseksi.

Tällä hetkellä on käynnissä tutkimus valkosipulin ja avocado-öljyn vaikutuksista kirppuihin. Kirput ovat suuri ongelma varsinkin kuumissa ja kosteissa maissa. Luonnontieteilijät ovat pitkään puhuneet valkosipulin vaikutuksista estämään kirppujen tartuntaa sekä avocado-öljystä, joka rajoittaa kirpun munimista ja munien kehitystä. Eagle lähti liikkeelle Eagle Adult formukasta, lisäsi tähän valkosipulia sekä avocado-öljyä. Tämä käytännön testi on parhaillaan menossa eläinlääkäreiden valvomana Malesiassa, jossa olosuhteet ovat mahdollisen hyvät kirpuille eli kuumaa ja kosteaa ympäri vuoden. Alustavat tulokset ovat ylittäneet kaikki odotukset ja ilmeisimmin vaölosipuli ja avocado-öljy tullaan lisäämään kaikkiin Eagle tuotteisiin kuumiin maihin, jossa tämä kirppujen ongelma on todella suuri.

Nämä ovat muutamia niistä asioita, joita Eagle on tutkinut ja toteuttanut. Koko Eagle Formula sarja lähtee samasta filosofiasta liikkeelle, parasta mahdollista ravinnetta kaikenlaisessa aktiviteetissa tai elämän vaiheessa oleville koirille.

Perheyhtiön filosofiana on pyrkiä tarjoamaan enemmän kuin muut valmistajat. Lähtökohtana on ollut uskomus valmistaa täydellistä ravinnetta teollisesti, johon koiran tai kissan omistajan ei tarvitse lisätä mitään. Aikanaan kasvattajat lisäsivät piimää tai jogurttia, Eagle kehitti Probiotic PowerPackPlus pulverin. Tuotesarjan on katettava koiran elämän kaikki ravintotarve alueet. On vahvaa (Performance) ja laihaa (Lite ja Senior) normaalia (Adult ja Lamb&Rice) sekä erikseen emän ja pennun ravinto (Growth). Lisäksi erikoisruoka (Premium Select) vatsa-ongelmista tai allergioista kärsiville.

Ääriolosuhteet ovat pahimpia rasituksia mitä koira voi kohdata. Näistä Eagle aina lähtee liikkeelle ja kehitti tämän sarjan, joka on testattu ääriolosuhteissa ja tällä on varmennettu myös normalin kotikoiran tarpeellinen ravinnon saanti kaikissa sen elämän vaiheissa. Koirat jotka kasvavat ja kehittyvät Eaglellä, syövät Eaglea vanhuuteen asti, EIVÄT KÄRSI MISSÄÄN ELÄMÄNVAIHEESSAAN RAVINNON PUUTTEESTA !

Suurin osa (Per Axelsonin mukaan yli 60 %) eläinlääkärin vastaanotolle päätyvistä koirista kärsivät ravinnon puutteesta tai epätasapainosta. VETER / Tapio Palolahden viitteen mukaan, 25 % potilaista kärsii kutinasta. Näistä 20: %:lla eli 5 %:lla on jonkinlaista allergiaa. Näistä 10 % eli 0.5 % kaikista kutisevista potilaista kärsii ruoka-allergiasta. Oikea todellinen ravinto on terveyden perusta. Koiran kutina on osoitus ravinnon puutteesta. Ruokkimalla koiraa oikein, annetaan sille mahdollisuus elää tervettä ja onnellista elämää. Eagle on erinomainen ravinne, pennusta vanhukseen, kaiken kokoisille ja ikäisille lemmikeille.


Merilevä ? :

Erinomainen hedelmällisyyden (mm.hormooni tuotannon) tasapainoittaja sekä turkin kasvun lisääjä.


Pentuevään vaihtaminen perusevääseen ? :

Kts. kasvattajakirjeemme # 00197.


Mitä ovat Omega-3 ja Omega-6 rasvahapot ? Mistä näitä saa ? :

Katso kasvattajatiedotteemme # 00498 jossa näitä käsitellään.


Tuhoutuuko vitamiinit ja muut aineet, kun eväs lämmitetään tehtaalla valmistettaessa ? :

Liika kuumentaminen tuhoaa, liian alhainen kuumennus jättää ravinteen raa'aksi. Eagle on tutkinut myös tätä hyvin pitkälle. Ns. jatkuva keitin (continous digester), eli keitin, joka jatkuvasti keittää ja jonka läpi raaka-aineet soluvat ja keittyvät siirtyessään keittimen läpi on, tehokkaampi tuotanto arvoiltaan, mutta lämpötila on nostettava n. 290 fahrenheit asteeseen. Tätä Eagle pitää "ylikeittämisenä" eikä tätä prosessia käytä. Eagle käyttä ns. batch digesteria, jossa yksi erä kerrallaan keitetään valmiiksi, eli keitin täytetään ja tyhjennetään, ihan kuin hellalla kattilassa keittäisi. Tällä voidaan lämpötila pitää tarkaan 270 fahrenheit asteessa. Tämä vaikuttaa suuresti laatuun, ravintoaineiden säilyvyyteen, sekä maistuvuuteen. Ylikeitetty liha ei maistu niin hyvältä kuin tasaisen kypsä liha. Yksinkertaista mutta totta.


Tuhoutuuko eväs jos sen pakastaa ? :

Kun kyseessä kuivamuona, ei pakastu. Ei myöskään mitään syytä pakastaa. Purkkiruokaa ei myöskään suositella pakastamiseen, joskaan se ei tuhoudu, mutta ongelmana saattaa olla aika, pakastamisen tulisi tapahtua välittömästi pakkauksen avauksen jälkeen.


Miten kaikki eri vitamiinit ja mineraalit vaikuttavat ? :

kts. tuote-analyysi


Tarvitseeko kissa ja koira maksaa ? :

Jos ravinne jo sisältää optimi ravinto määrät, maksaa ei yksinkertaisesti kannata antaa. Maksa on erittäin "vahvaa" ja sen kanssa on syytä olla varovainen. Liika maksan syöttö johtaa ongelmiin.


Eri eläinten maksalaaduissa olevat laatuerot, puhtaus, tarpeellinen määrä ? :

Maksan laatu riippuu täysin siitä mitä ravintoa k.o. eläin on saanut. Maksa on jokaisen kehon tehdas / tuotantolaitos / kuonanpoistaja jne.


Millaista kalaa tuotteissanne käytetään ? :

Eagle on tutkinut maailman kaloja pitkään. Aikaisemmin todettiin Perun anjoviksen olevan erittäin korkealaatuista ja sitä käytettiin. Tutkimuksissa myöhemmin kuitenkin huomattiin Pohjois-Atlannin sillin olevan vielä pikkuisen parempi. Nykyään kaikki Eaglessa käytetty kala on Pohjois-Atlannin silliä tai Menhaden kalaa, eli kylmän veden kalaa, lähinnä Islannista.


Käytetäänkö kala kokonaisuudessaan ? :

Sillistä poistetaan sisälmykset, kaikki muu käytetään, erittäin hyvä ja monipuolinen lähde mm Omega-6 rasvahapoille (turkin ylläpitoon), sillä silli syö planktonia ja katkarapua, joissa paljon ko. happoja. Samoin sillin valkuainen on loistava lisä monipuolistamaan valkuaisraaka-aine pohjaa koiralle ja kissalle ja sen lysiini pitoisuus on korkea. Lysiinihän on rasvahappo, joka toimii katalysaattorina kaikille muille rasvahapoille. Tätä ei koiran keho pysty valmistamaan, vaan sen on tultava ravinnosta.


Miten suuri säkki säilyy tuoreena, kun se on otettu auki? :

Tehdas takaa 12 kuukautta valmistuspäivästä myyntipäivään, mutta käytännössä koko säilyvyysaika on yli 18 kuukautta. Suomen viileissä olosuhteissa jopa kauemmin.


Miten tehtaalla tarkkaillaan laadun tasaisuutta jatkuvasti ? :

Eagle on pieni tehdas. Sen ainoa mahdollisuus pysyä markkinoilla on laatu ja laadun pysyvyys. Tämä on erittäin tärkeää ja syy miksi Eagle pitää tarkkaa kirjaa mm.jokaisesta raaka-aine erästä.


Hankitaanko materiaalit ulkopuolisilta vai onko omaa tuotantoa ? :

Yksikään teollinen koiran/kissanruoka valmistaja ei pysty tuottamaan tarvitsemiaan raaka-aineita. Yleensä kaikki ostetaan ulkopuolisilta. Eagle on ainoa valmistaja, jolla on mm. oma rasvatehdas, he tuottavat kaiken rasvan itse. Tämä on merkittävä etu, sillä rasvan laatu on erittäin tärkeää kokonaisuuden kannalta, ei pelkästään energian vaan myös rasvaliukoisten vitamiinien hyväksi käytön kannalta.


Mitkä merkit ovat ulkomailla marketeissa ja täällä meillä erikoisliikkeissä ? :

Periaatteessa kaikki Premium ravinteet myydään erikoisliikkeiden kautta myös mailmalla. Heikko laatuiset massa tuotteet, kasvispohjaiset, myydään marketeissa. On kuitenkin jo havaittu heikompi laatuisten merkkien jotka olivat erikoisliikkeissä, ilmestyneen myös marketteihin. Tämä johtuu puhtaasti laadusta, erikoisliikkeissä käyvät asiakkaat osaavat lukea pakkausmerkintöjä ja tietävät jo paljon ravinnon vaikutuksista lemmikkeihinsä. He eivät huonoa enää halua. Kilpailu tilanne ajaa heikkolaatuiset ravinteet marketteihin, ne eivät erikoisliikkeissä enää pärjää.


Eaglen merkittävimmät edut ? :

Etuja paljon, tässä muutamia, jotka tekevät Eaglesta erilaisen:

A. Korkein sulavuus, hyötysuhde aivan omaa luokkaansa.
B. Sarja pennusta vanhukseen, lisäksi erikoisruoka Premium Select ja Holistic luomuruoka.
C. Sisältää Probiotic PowerPackPlus jauhetta. (Maitohappobakteerit, entsyymit jne.)
D. Mineraalien kapselointi takaa lähes 100 %:sti hyötykäytön
E. 3 raaka-valkuaislähdettä takaamaan lemmikille mahdollisimman monipuoliset raaka-ainelähteet
F. Korkea vitamiini- ja mineraalipitoisuus korkean vastustuskyvyn ylläpitämiseen.
G. Merilevä turkin kasvuun ja hedelmällisyyteen.
H. Tunnettu merkkituote, jo 10 vuotta Suomen markkinoilla, valmistajana yli 50 vuotta.

Miten kauan kestää Eaglen valmistus ? :

Eagle valmistetaan tilauksen saapumisen jälkeen, eli tuotetta ei tehdä varastoon. Valmistusaika riippuu tilauskannasta sekä kuinka montaa tuotetta k.o. viikolla valmistetaan. Käytännössä prosessi kestää erittäin lyhyen aikaa, n.7-14 päivää koko sarjan tuotantoon.


Onko Waltham yksityinen vai valtiollinen tutkimuslaitos ? :

Waltham on saman yrityksen omistama kuin Pedigree'n koiranruokatehdas eli käytännössä koiranruokavalmistajan tutkimuskeskus. Tämä usein sekoitetaan todelliseen riippumattomaan tutkimuslaitokseen.


Lisätietoja: Shetland Oy, puh. 09 - 548 6325 fax. 09 - 547 1280 email. shetland@shetland.fi Copyright © 1997- Shetland Oy